Setelah selesai, anda pergi ke bahagian seterusnya iaitu Profil Syarikat. Anda perlu tekan submenu “Company Profile”. Anda akan dapat lihat paparan seperti gambar di bawah. Profil syarikat adalah penting untuk diisikan kerana ia akan digunakan dalam laporan dan juga sebarang dokumen seperti sebutharga dan invois yang dikeluarkan melalui OfficeCentral.Basic : Maklumat asas mengenai syarikat anda seperti Nama Company, nombor telefon, nombor pendaftaran syarikat, emel dan alamat.

Logo : Logo syarikat 

GST : Maklumat GST seperti nombor pendaftaran GST.

Financial : Maklumat bank syarikat

Language : Untuk menetapkan bahasa OfficeCentral

BasicLogo

1.       Anda juga boleh meletakkan lambang/logo syarikat dengan pergi ke bahagian “Logo” seperti gambar di bawah:2.       Sekiranya anda pernah muat naik sebarang gambar ataupun logo sebelum ini, anda akan dapat lihat gambar atau logo yang dipaparkan. Sekiranya anda tidak pernah memuatnaik sebarang gambar atau logo sebelum ini, hanya ruangan kosong akan ditunjukkan di bahagian “Current Picture”.


3.       Jika anda ingin memilih atau menukar gambar, tekan butang “Choose File” dan pilih gambar yang anda mahukan dari computer anda.

4.       Selepas itu, anda tekan butang “Upload” dan logo company akan ditunjukkan seperi dalam gambar di atas.

5.       Apabila telah selesai semuanya, tekan butang Save Changes” di bahagian atas kanan halaman tersebut.

6.       Dengan ini, semua maklumat berkenaan dengan syarikat anda telah pun diisi beserta dengan logo/lambang syarikat.


Nota : Perlu diingatkan bahawa logo yang boleh dimuat turun hanyalah kurang daripada 100 KB sahaja.

GST 

 


Sila masukkan maklumat yang berkenaan.


FinancialLanguage & CultureSelepas sudah update semua maklumat, sila tekan Save Changes.